Kako očistiti tipkovnicu?

Kako očistiti prašinu iz tipkovnice?

Tipkovnica je leglo bakterija, a opet s njom treba oprezno postupati jer je osjetljiva!

Prije svega treba vidjeti koliko je uopće tipkovnica komplicirana za rastavit, ili bolje... prisjetite se koliko je koštala i da li se isplati taj novac stavit na kocku :)

Svaku jeftiniju tipkovnicu bi rastavljao u djelove i oprao u kadi... no kod mene je riječ u ovom slučaju o Logitech G19 koja je koštala oko 1400kn, stoga sam odlučio površno je očistit... odnosno bez rastavljanja.


Prije svega tipkovnicu treba dobro istresti da iz nje ispadnu sve mrvice, komadići hrane (ukoliko jedete nad njom). Nadam se da ne moram napominjat da je pametno isljučit računalo dok ovo radite. Nakon što ste istresli sve mrvice iz tipkovnice, pošpricajte je sredstvom za pranje stakala (brzo hlapi i antistatično je i uglavnom ubija bakterije) potom uzmite kist ili penilo  i četkajte između tipki...



Samo polagano i pažljivo. Nemojte pretjerivati sa sredstvom za pranje stakala jer ne želite pokvariti tipkovnicu, zar ne?




Evo i fotografija kako izgleda čisti dio tipkovnice (oko slova K) i ostatak nje. Naravno da ću nakon objave posta počistiti je cijelu :)

Nema komentara:

Objavi komentar