Zamjena čipa na Fordovom ključu bez potrebe za kodiranjem

Ovo vrijedi samo za ovakve ključeve!
Dragi moji, nije me bilo jedno vrijeme zbog previše obaveza... no ovo vrijeme "od Corone" je pravo vrijeme da se malo više posvetim Vama!

U narednom postu ću objasniti kako možete zamjeniti Fordov ključ novim, bez potrebe za kodiranjem čipa. Ovo pišem jer ključ u ovlaštenom servisu, zajedno sa narezivanjem i kodiranjem zna koštati i do 800kn!

Unutar ključa se nalazi jedan prostor u kojem se nalazi kapsula - čip. Otvor je začepljen plastikom (u originalu plave boje).

Da ne duljim, taj čep je potrebno pažljivo izbušiti i u njega zaviti vijak kojim ćete čep izvaditi da možete doći do čipa. Novi ključ više nije potrebno kupiti u ovlaštenom servisu (cca 500kn) već možete u lokalnog bravara ili preko eBaya (cca 50-100kn) i dati ga narezati, a čip prebacite sami.

Javite mi se ako želite da vam pošaljem link na video kako to možete napraviti. U klipu ćete vidjeti proceduru koja bi vam trebala pomoći oko zamjene ključa bez kodiranja čipa na Fordu Fiesta, Focusu, Transitu, Mondeu i ostalim modelima iz Ford grupacije koji koriste ključ kao na slici.

Nema komentara:

Objavi komentar